• konslide5
  • sdlide12456-12357
  • konslide4

IMG 5035 800x600   IMG 5039 800x600

Туристичка организација општине Лучани 05.05.2014. године организовала је трибину под називом “ Планинарење у Србији“. Гости-предавачи Александар Марковић, председник Планинарског друштва „Голија“ из Ивањице и члан управног одбора Планинарског савеза Србије као и чланови Планинарског друштва „Голија“ обратили су се присутнима са циљем да им пренесу бројна искуства стечена бављењем овим спортом. Марковић је нагласио, да се планинарењем могу бавити сви љубитељи природе различитих старосних структура и социјалног статуса. Овакав вид рекреације поред личног контакта са природом и упознавања њених вредности доприноси и побољшању целокупне психо-физичке форме. Планинари су са присутним грађанима и новинарима поделили искуства са својих похода на Олимп, Миџор, Голију и многе друге планине на Балкану и позвали их да им се придруже у многим будућим акцијама. Планом и програмом рада за 2014. годину Туристичка организација општине Лучани предвидела је обележавање пешачких и планинарских стаза чиме ће се општина Лучани интегрисати на мапу планинарских стаза Србије што ће у великој мери допринети повећању туристичког промета и промоцији до сада неискоришћених потенцијала за развој спортско-рекреативног и излетничког туризма. У сарадњи са туристичком организацијом Планинарско друштво „ Голија“ планира оснивање огранка са средиштем у Гучи. За све додатне информације и чланство, сви заинтересовани могу се јавити Туристичкој организацији општине Лучани.

Март 2017
пон уто сре чет пет суб нед